Agentul termic primar sub forma de apa ferbinte se produce in Centrala Termica de zona a municipiului care are o capacitate de 45 Gcal/ora si este transportat catre 10 puncte termice prin reteaua primara.
In punctele termice agentul termic primar cedează căldura prin schimbatoarele de caldura cu placi catre agentul termic secundar (apa calda menajera si apa incalzita pentru circuitul caloriferelor la consumator).
Circuitul primar a fost reabilitat, inlocuindu- se intregul traseu cu conducta preizolata amplasata in canivouri acoperite ceea ce asigura transportul agentului termic cu pierderi minime.
De asemenea cele 10 puncte termice au fost reabilitate prevazandu-se schimbatoare cu placi si pompe de circulatie cu turatie variabila asigurind un regulament optim.
Pentru producerea energiei termice s-a prevăzut un modul nou, realizandu-se Centrala Termica cu Generare care sa asigure necesarul de energie termica a consumatorilor din municipiul Radauti.
Astfel sau prevăzut 2 cazane ignitubulare cu tub de foc si 3 cai de fum cu putere unitara de 14 Mwt, 2 cazane recuperatoare cu o putere unitara de 6 Mwt si 2 turbine cu gaz pentru prelucrarea energiei electrice, de 3,5 Mwe.
Centrala Termica cu Cogenerare se racordeaza la Statia de Medie Tensiune Radauti furnizind energie electrica in Sistemul Energetic National.
Producerea energiei termice in module de cogenerare se realizeaza prin recuperarea caldurii din gazele calde evacuate prin intermediul unor schimbatoare de caldura in cazanele recuperatoare.
Cele doua cazane de apa ferbinte vor prelua consumul la virful de sarcina si vor constitui rezerva de capacitate in cazul opririi modulelor de cogenerare.
Staţia de producere a energiei electrice si a căldurii aferenta noii Centrale Electrice de Termoficare Radauti este o soluţie moderna, cu o eficienta energetica ridicata si cu un impact minim asupra mediului inconjurator. Personalul de expoatare a instalatiilor este calificat pentru a asigura functionarea Centralei Termice de Cogenerare la parametrii proiectati.
Punctele termice sunt echipate cu instalatii moderne, cu reglarea automata a temperaturii agentului termic secundar; in cadrul formaţiei de Termoficare funcţionează Dispeceratul la care populaţia poate apela la numerele de telefon 0230/561432 si 0722 611 123.